Gewoon Zekur

ZEKUR Zorgverzekering 2019

 • Zorgpremie: Vanaf € 98,50 p/m
 • Prijs / kwaliteit:
  Gewoon Zekur
  6.6
  Maandpremie: 8.2  
  Eigen risico: 6.9  
  Dekking: 6.8  
  Klantenservice: 5.4  
  Voorwaarden: 6.3  
  Totaalscore: 6.6
  (8 stemmen)
Informatie over Zorgverzekering van ZEKUR


Basisverzekering
Pakket naam: Gewoon Zekur
Beschrijving: Jongerenverzekeraar ZEKUR biedt twee verschillende basisverzekeringen aan: Gewoon ZEKUR (€ 98,50 p/m) en Gewoon ZEKUR Vrij (€ 113,40 p/m), waarvan de eerste een zo goedkoop mogelijke natura-verzekering is en de tweede een restitutiepolis betreft waarbij de klant vrije zorgkeuze heeft. Door het verplichte eigen risico van € 385,- te verhogen naar € 885,-, kunnen de maandpremies worden verlaagd met € 15,-.

Aanvullend kan er gekozen worden voor de verzekeringen Tand (€ 11,95 p/m), Fysio (€10,95 p/m) en Buitenland (€ 4,50 p/m). Ook biedt ZEKUR een combinatiepakket aan genaamd Extra ZEKUR (€ 31,95 p/m) waarin zich vergoedingen vinden voor vrijwel alles.
Doelgroep:
 • Studenten
 • Iedereen
Hulp bij overstappen:  
Samenvatting:
 • Je krijgt 100% vergoed bij een select aantal ziekenhuizen en zorgverleners met een contract.
 • Je krijgt tot maximaal 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed bij ziekenhuizen en zorgverleners zonder een contract.


Kosten
Eigen risico: € 385,00
Maandpremie: € 98,50


Dekking
Extra informatie: Indien u kiest voor niet-gecontracteerde zorgverleners dan wordt slechts een deel van de zorgkosten vergoed. In de meeste gevallen geldt er een vergoeding van 80 procent van het gemiddelde marktconforme tarief.
Vrije zorgkeuze?: Beperkt
Vraag en antwoord

1
Hoe en wanneer kan ik mijn ZEKUR Zorgverzekering opzeggen? Gevraagd door Verzekeraar.nl op dinsdag 25 september 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
De ZEKUR zorgverzekering kan altijd per de eerste dag van de volgende maand opgezegd worden, bijvoorbeeld op het moment dat de verzekeraar de polisvoorwaarden nadelig voor de verzekerde verandert. Het is voor iedereen van 18 jaar en ouder echter verplicht om een zorgverzekering te hebben. Bij het vertrek naar het buitenland voor een langere periode gelden er andere voorwaarden, dus geef dat altijd duidelijk aan. Door Verzekeraar.nl op dinsdag 25 september 2012
1
Zijn medische keuringen en wachttijd van toepassing bij ZEKUR? Gevraagd door Verzekeraar.nl op dinsdag 25 september 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
Nee, iedereen komt in aanmerking voor een zorgverzekering van ZEKUR, ongeacht uw leeftijd of de gezondheid waarin u op dit moment verkeerd. Bij ZEKUR is er daarnaast geen sprake van een wachttijd. Dit is iets wat sommige andere verzekeraars gebruiken, waarbij u al wel verzekerd bent en premie betaalt, maar u aan de andere kant nog geen nota’s mag declareren. Dit is bij ZEKUR niet het geval. Door Verzekeraar.nl op dinsdag 25 september 2012
1
Wat is het verschil tussen de zorgverzekeringen Gewoon ZEKUR en Extra ZEKER? Gevraagd door Verzekeraar.nl op dinsdag 25 september 2012 over Zorgverzekering
Beantwoord deze vraag


Antwoorden:
De Gewoon ZEKUR zorgverzekering is de basisverzekering van ZEKUR, terwijl Extra ZEKUR staat voor de aanvullende zorgverzekering van deze verzekeraar. In dit laatste geval zijn ook de kosten met betrekking tot fysiotherapie, tandheelkundige zorg, brillen, lenzen of inentingen voor buitenlandse reizen gedekt. Gewoon ZEKUR staat voor de basisverzekering zoals die jaarlijks wordt vastgesteld. Door Verzekeraar.nl op dinsdag 25 september 2012
Deel uw ervaring over de ZEKUR Zorgverzekering op Verzekeraar.nl

Op Verzekeraar.nl kunt u uw eigen ervaring (bv een klacht) met een verzekering publiceren. Vul hieronder het formulier in en stuur de ervaring naar ons toe. Wij zorgen er dan voor dat deze gepubliceerd wordt.

Velden gemarkeerd met een * dient u verplicht in te vullen.

Algemeen
Verzekeraar:*
 
Verzekering:*
 
Beoordeling
 (1 = slechtste score, 10 = beste score)
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Maandpremie:*
Eigen risico:*
Dekking:*
Klantenservice:*
Voorwaarden:*
Toelichting (niet verplicht)
Omschrijf uw ervaring:
Vat uw ervaring in 1 regel samen:
Persoonlijk
Uw naam:*
Uw naam wordt wel bij de ervaring getoond
Uw e-mailadres:*
Uw e-mailadres wordt niet bij de ervaring getoond
 

 
 
Reviews met ZEKUR
Sorteer op:

Er is door consumenten in totaal 8x gestemd en er zijn 6 recencies geschreven over ZEKUR.

Nooit meer Totaalscore: 4.6
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 6  
Dekking: 6  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 2  
Totaalscore: 4.6
Door Dick op zondag 6 januari 2019 over ZEKUR Zorgverzekering

Op 29 december ontving ik een brief met dagdatum 19 december erop vermeld (dus lekker in het verleden gedateerd) met daarin de mededeling dat mijn ziekenhuis NIET gecontracteerd is. En daar moest ik het mee doen; ik kan dus ineens niet meer naar mijn vaste ziekenhuis, tenzij ik een duurder pakket afsluit. Opzeggen kon niet meer, het jaar was voorbij.

Zekur heeft wat mij betreft niet voldaan aan de informatieplicht. Ze beroepen zich op mijn onderzoeksplicht; ergens ik november herb ik een vrij willekeurige email ontvangen met daarin onderin een link 'Bekijk de wijzigingen voor 2019' zeg maar. Geen duidelijke call to action om te controleren of jouw ziekenhuis gecontracteerd is.

Ik heb hiervoor de rechtsbijstand ingeschakeld en ze gaven mij gelijk. Echter is de Wet op een aantal punten wat vaag waardoor een procedure lastig zal zijn.

Gewoon ZEKUR zorg basis is goedkoop voor jongeren Totaalscore: 7.0
Maandpremie: 7  
Eigen risico: 7  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.0
Door Ridal Ens op maandag 3 december 2012 over ZEKUR Zorgverzekering

Ik heb iets van 200 euro bespaart vorig jaar door overgestapt te zijn naar ZEKUR zorg basis. Verhoogd eigen risico ingesteld op 320 euro (720 vind ik iets te gek als er wat gebeurd) en dan betaal je iets minder dan 90 euro aan premie. Bij Interpolis betaalde ik iets van 17 euro per maand meer voor ongeveer dezelfde dekking dus de keuze is dan makkelijk gemaakt.

Ben wel benieuwd naar de nieuwe premies voor 2013 want heb ook gehoord dat je eigen risico omhoog gaat dus die zal ik dan wel moeten aanpassen anders gaat me premie denk ik ook omhoog.

Een goede zorgverzekering voor studenten Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 8  
Eigen risico: 7  
Dekking: 8  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.4
Door Nicolas Gese op maandag 24 september 2012 over ZEKUR Zorgverzekering

Goede zaak die verzekeringen van ZEKUR . Momenteel zijn ze veel op TV te zien met reclames dus ik dacht ik check het eens.
Schijnt één van de goedkoopste en beste zorgverzekeraars voor studenten te zijn.
Heb diverse review-sites gecheckt en kwam er al snel achter dat de algemene mening dik boven het algemene niveau is.

Zelf de zorgverzekering afgesloten (moet hé als je 18 bent worden) voor EUR 97,25 dan heb je aanvullende dekking dus de EXTRA ZEKUR ZORG . Zit ook direct een reisverzekering bij (reis 3x per jaar dus komt goed te pas) en tandarts dekking. Ik geef ZEKUR een dikke 7.

Zekur jongerenverzekering is niet zeker Totaalscore: 7.2
Maandpremie: 9  
Eigen risico: 9  
Dekking: 8  
Klantenservice: 2  
Voorwaarden: 8  
Totaalscore: 7.2
Door de Jongh H. op maandag 7 mei 2012 over ZEKUR Zorgverzekering

Zekur is een speciale jongerenverzekering van Unive. De klantenservice is ws om die reden ook echt waardeloos. Als je belt zeggen ze dat je moet mailen, als je mailt hoor je wekenlang niks.
De premie is inderdaad vrij goedkoop omdat je jongeren bent weten ze dat je weinig kosten maakt en ze dus toch wel op je verdienen.
Als je ergens problemen mee hebt kun je het beter direct ergens op internet knallen want dan staat binnen 24 uur het webcare team voor je jklaar om te zorgen dat je klachten niet op internet komen te staan zodat zij geen slechte naam krijgen.

Voordelige zorgverzekering van ZEKUR Totaalscore: 7.4
Maandpremie: 10  
Eigen risico: 6  
Dekking: 7  
Klantenservice: 7  
Voorwaarden: 7  
Totaalscore: 7.4
Door Razor op dinsdag 3 januari 2012 over ZEKUR Zorgverzekering

Ben 19 jaar en heb de zorgverzekering (gewoon ZEKUR) afgesloten bij ZEKUR. Dit is DE goedkoopste zorgverzekering die ik kon vinden.

Ik betaal slechts € 73.50 per maand. Wel moet ik erbij vermelden dat het standaard risico dan van 220 euro omhoog gaat naar 720 euro. Maar ik durf dat risico wel te nemen, de kans dat er wat gebeurd is zeer klein en het bespaard toch bijna 20 euro per maand.

Je kan ook kiezen voor een eigen risico van 320 euro, dan betaal je iets van 88 euro per maand aan premie.

Dus als je een zeer goedkope basis zorgverzekering wil hebben moet je kiezen voor ZEKUR.

Handige informatie Dit is de goedkoopste zorgverzekering op Verzekeraar.nl Er zijn 20 zorgverzekeringen die beter scoren dan deze. Bekijk ze hier
Vergelijk premies & voorwaarden

Selecteer hieronder maximaal 2 producten en klik op de button "Vergelijken".

Vergelijk allemaal
Ons pand Verzekeraar.nl
Vergelijk, kies en bespaar
Contact
Over Verzekeraar.nl:
Zij gingen u voor

Aantal vergelijkingen
door bezoekers in de
afgelopen 7 dagen:

16310
Vergelijk op Verzekeraar.nl o.a.: Monuta ANWB Ohra Inshared Centraal Beheer Achmea Unive Hema